Thomas Hässelskog (M) lämnade sina politiska uppdrag efter beslutet att Roger Fredriksson får fortsatt förtroende. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Thomas Hässelskog (M) föreslås som nytt kommunalråd – utmanar partikollegan Fredriksson

Uppdaterad
Publicerad

De tidigare samarbetspartierna i Samling för Ronneby föreslår moderaten Thomas Hässelskog som ny ordförande i kommunstyrelsen, det rapporterar P4 Blekinge.

Målet med förslaget är att återuppta samarbetet mellan de fyra partierna, L, M, SD och KD.

– Egentligen är det inte så konstigt, vi vill ha tillbaka Samling för Ronneby. Vi tycker Roger ska försvinna och Thomas är en person som alla kan stå bakom, säger Nicolas Westrup (SD).

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Efter SVT:s granskning av kommunalrådet Roger Fredriksson (M) lämnade moderaterna Samling för Ronneby och påbörjade istället ett samarbete med socialdemokraterna. Något som inte alla moderater var nöjda med.

Vill få bort Fredriksson

Som SVT tidigare rapporterat är planen att ha två heltidsarvoderade kommunalråd, Ola Robertsson (S) som kommunstyrelsens ordförande och Roger Fredriksson.

Men nu slängs det alltså in en ny joker in i leken – Thomas Hässelskog.

– Jag har lämnat mina politiska uppdrag för jag står inte bakom Roger Fredriksson. Förändras den situationen kan jag tänka mig att ta på mig nya uppdrag, så även som kommunstyrelsens ordförande, säger Thomas Hässelskog till SVT Blekinge.

Enligt Nicolas Westrup kommer frågan tas upp på nästan kommunfullmäktigemöte, den 30 maj, där SD, L och KD kommer rösta för Hässelskog.

– Och de moderater som inte står bakom Roger, säger han.

Kommer ni få ihop tillräckligt med röster?

– Som jag ser det kommer det bli ett minoritetsstyre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet