Smördegssnittar med champinjoner och Västerbottensost

Smördegssnittar med champinjoner och Västerbottensost

Publicerat:

Superenkla och goda tilltugg på få ingredienser. Här har vi fyllt dem med ost och stekt svamp, men det går bra att variera tex med rökt skinka, sparris och hasselnötter.

Ingredienser

8portioner

  • 1
    rulle smördeg
  • 100g
    Västerbottensost
  • 200g
    champinjoner
  • 1
    ägg till pensling
  • 0,5dl
    sesamfrön
  • fsmör till stekning, flingsalt och peppar

Så lagar du

  1. Skiva och stek svampen i smör, låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme.
  3. Rulla ut degen och dela i 8 bitar. Skär en ram halvt igenom degen runt varje bit, ca 1 centimeter, pensla kanterna med ägg. Strö sesamfrön och lite salt på kanterna.
  4. Fördela ost och svamp mitt på bitarna.
  5. Grädda mitt i ugnen tills degen är genomgräddad och vackert gyllene.

Tips: garnera de färdiga snittarna med färska örter, sallad och balsamicosirap.

Dela det här receptet med dina vänner!