Biljettförsäljarna i bråk över Kraftwerk-biljetter

Uppdaterad
Publicerad

Biljett Nu kritiserar Ticnet för de personliga biljetterna till Kraftwerks Sverigebesök.

På torsdagen kunde Kulturnyheterna rapportera att den legendariska, tyska syntgruppen Kraftwerk ska spela i Stockholm i januari. Biljetterna säljs inte helt oväntat av jätten i sammanhanget – Ticnet.

Ticnet kritiserades förra året av Konsumentverket, då det framstod som att kunderna inte fick återlösa, byta eller föra sin biljett vidare. Det slutade med att Ticnet tvingades backa – men marknadschefen stod fast vid att man inte fick sälja vidare biljetterna i kommersiellt syfte, dyrare.

Andrahandsbiljetter

Biljetterna är personliga

Nu kommer ny kritik, från Biljett Nu som säljer biljetter på andrahandsmarknaden. Kritiken gäller en regel som Ticnet har satt upp inför Kraftwerk-konserterna.

På sajten möts Ticnets kunder av budskapet att varje biljett är personlig och inte kan överlåtas till någon annan, samt att det kan förekomma id-kontroller när man visar sin biljett. Det sätter bland annat käppar i hjulet för Biljett Nu:s verksamhet.

”Försöker skrämma konsumenterna”

I ett pressmeddelande som Biljett Nu skickade ut på fredagsmorgonen skriver man att Ticnet ”bryter mot svensk konsumentköplag” och försöker ”skrämma” konsumenterna.

Ticnet avvisar kritiken och svarar att det är tillåtet att ändra namnet på biljetten i efterhand, om man uppger sitt skäl.

Biljett Nu i blåsväder

I en intervju med nyhetsbyrån TT säger marknadsdirektör Mattias Hallgrim att han tror att Biljett Nu klagar enbart för att man vill få köpa Kraftwerk-biljetter och sälja dem på andrahandsmarknaden.

Biljett Nu har själva varit i blåsvädret flera gånger. Bland annat blev vd:n anhållen för bedrägeri förra sommaren, då företaget hade sålt Bruce Springsteen-biljetter som man senare inte kunde leverera till kunderna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Andrahandsbiljetter

Mer i ämnet