Vill förbjuda biljetter i andrahand

Uppdaterad
Publicerad

Efter biljettstrulet på Bruce Springsteen höjer arrangörerna krav på förbud mot andrahandsförsäljning över inköpspriset.

Att Biljett Nu sålde biljetter, som de inte ens visste om de skulle lyckas få tag på, är ingen engångsföreteelse. På andrahandssajterna fortsätter försäljningen av förköpsbiljetter till andra stora evenemang.

– Det är ett pågående problem, vi har haft det i många år. Lagstiftningen handlar ju inte om att man inte får sälja biljetter i andra hand, utan om att man inte ska kunna tjäna pengar på det och ta ut ett högre pris än det som står på biljetten, säger Kristofer Åkesson, presschef Live Nation.

Biljett Nu

Eurovision i Malmö

Det handlar bland annat om Eurovision Song Contest nästa år i Malmö. Dit är biljetterna inte ens släppta ännu.  Men redan innan det stod klart var någonstans evenemanget skulle hållas, fanns dyra biljetter till försäljning hos bland annat Biljett Nu och Biljettshop.se. En situation som arrangörerna inte uppskattar.

Hos Biljett Nu:s konkurrenter vill man inte förknippas  med biljettkaoset inför Bruce Springsteen-konserten i Göteborg.

– Synd om alla ska dras över samma kant. Jag anser ju att den som äger en biljett har rätt att sälja den till vem som helst, till vilket pris som helst, säger Henrik Johsson, vd på Biljettshop.se.

Begärts häktad

I morgon blir det häktningsförhandling för Biljett Nu:s vd, som på sannolika skäl är anhållen för bedrägeri. Vd:n nekar till brott.

– Det är jättesynd för kunderna, men Biljett Nu har börjat betala tillbaka, säger Biljett Nu:s försvarsadvokat Edip Samuelsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Biljett Nu

Mer i ämnet