Foto: TT

”Jockiboi” förtalsanmäld för uppgifter i boken Monster

Uppdaterad
Publicerad

Joakim ”Jockiboi” Lundell anmäls till Justitiekanslern för förtal då han anklagat sin före detta flickvän Hanna Widerstedt för stöld i sin självbiografi Monster.

– Det stämmer verkligen inte, säger hon till Aftonbladet.

Widerstedt skriver i anmälan att flera saker som står i boken om henne, utöver den påstådda stölden, inte är sanna och att de skrivits för att hon ska framställas i dålig dager.

Enligt JK kommer det att dröja ett par veckor innan anmälan behandlas. Till skillnad från i medieföretag är det författaren själv, och inte förlaget, som är ansvarig för det som skrivs i författarens bok.

Men bland andra förläggaren Svante Weyler menar att förlagen måste ta större moraliskt ansvar för sina böcker.

Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om att allvarliga anklagelser framförts mot Joakim Lundells mamma. Han menar att han blivit utsatt för psykiska övergrepp – något mamman nekar till. Mamman har hotats efter bokens publicering och vågade därför inte bo kvar i sitt hem.

Kulturnyheterna har sökt Forum förlag, som givit ut Monster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.