Herman Lindqvist.

Herman Lindqvists nya bok dras in

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken om historieförfalskning: Nu stoppas Herman Lindqvists nya bok.

Kritiken mot Herman Lindqvists nya memoarbok, som Kulturnyheterna skrev om tidigare idag, har fått omedelbar effekt. I ett pressmeddelande som skickades ut vid 14-tiden meddelar Albert Bonniers förlag att man drar tillbaka boken.

Förläggaren Eva Bonnier och förlagschefen Jonas Axelsson skriver att man ”blivit uppmärksammade på fel” i boken. Därför har man beslutat att stoppa leveransen av boken för att, som man skriver, ”göra nödvändiga korrigeringar i texten”.

herman lindqvists bok stoppas

”Miss från förlaget”

I en intervju med Kulturnyheterna beklagar Eva Bonnier det inträffade.

– Det är olyckligt att det kan framstå som att Hildebrand på något vis skulle ha varit nazianstruken. Det var han inte. Då måste man korrigera. Det borde förlaget ha insett tidigare, säger hon.

Hur det kan komma sig att Herman Lindqvist för andra gången får en bok stoppad för i princip samma uppgifter har Eva Bonnier inget klart svar på.

– Det är en miss från förlaget. Det är absolut fel att det har fått ske.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

herman lindqvists bok stoppas

Mer i ämnet