Lena Björnstad Foto: Cancerfonden

Cancerfonden: ”Vi har inte fått någon personlig ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Facebook backat om Cancerfondens bröstguide är det nu fritt fram att lägga upp den ursprungliga videon. Men något direkt förlåt har ännu inte framförts. Istället fick Cancerfondens Lena Björnstad läsa ursäkten på en nättidning.

I veckan tog Facebook bort Cancerfondens bröstguide med hänvisning till deras regelverk för naket material. Efter kritik backar nu socialamedie-jätten och i en kommentar till The Guardian ber man om Cancerfonden om ursäkt.

Bra, tycker Cancerfondens kommunikationschef Lena Björnstad. Men någon personlig ursäkt har man ännu inte fått.

– Vi har fått ursäkten via The Guardian som skrev om det här, så det är via deras publicering  som ursäkten nådde oss, säger Lena Björnstad till SVT Nyheter.

LÄS MER: Facebooks förlåt efter bröstcensuren

Den enda direkta kommunikationen man mottagit från Facebook har varit av mer opersonlig karaktär.

– Vi har fått ett sådant här automatisk bekräftelse som säger att ”Din annons är godkänd”. Så visst, de har informerat oss, men på det sättet, säger hon.

Avslutat kapitel

När SVT Nyheter når Cancerfonden har de precis fått reda på att man i framtiden kommer få en kontaktperson på Facebook, något de tidigare ansetts vara för små för.

Nästa steg är enligt Lena Björnstad att åter få upp den ursprungliga videon. Därefter är de redo att gå vidare.

– För oss är den är den här frågan utagerad nu. Vi tycker att Facebook har fattat ett bra beslut och vi är glada att vi kan förtsätta att sprida den här kunskapen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.