I ett besked på twitter meddelar nu regissören David Lynch att han hoppar av kommande avsnitten av kultserien Twin Peaks. Foto: TT

David Lynch hoppar av nya Twin Peaks

Uppdaterad
Publicerad

David Lynch meddelar nu att han inte kommer att vara med och regissera en ny omgång av 1990-talets stora kultserie Twin Peaks, rapporterar ABC News.

Regissören lämnade beskedet på Twitter och orsaken är att tv-bolaget Showtime inte är berett att lägga så mycket pengar som Lynch anser behövs på produktionen.

Nio nya avsnitt

Det var i oktober förra året som Showtime och Lynch undertecknade en överenskommelse om att återuppväcka Twin Peaks och dess många gånger bisarra karaktärer i nio nya avsnitt.

Ny säsong av Twin Peaks

I sin tweet antyder Lynch dock att hans beslut att lämna produktionen inte nödvändigtvis behöver betyda att planerna på en ny omgång läggs på is, exempelvis skriver han att Twin Peaks fortfarande är ”väldigt mycket levande”.

Seriens medskapare Mark Frost, som också skrev på för projektet förra året, har inte givit besked om hur han har beslutat göra efter Lynchs avhopp, skriver ABC News.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny säsong av Twin Peaks

Mer i ämnet