Jennifer Saunders och Joanna Lumley som Edina Patsy i ”Helt hysteriskt”. Foto: AP

Tv-serien ”Helt hysteriskt” blir film

Uppdaterad
Publicerad

Jennifer Saunders från BBC-succén ”Helt Hysteriskt” bekräftar i en tv-intervju att hon ska skriva manus till en långfilm om de modemedvetna och champagnepimplande damerna Patsy och Edina.

Serien handlar om Patsy och Edina, två medelålders kvinnor som med alla till buds stående medel försöker framstå som yngre och hippare än vad de är.

Jennifer Saunders som spelar Edina och också är seriens skapare berättar i The Jonathan Ross Show att hon ska skriva manus till en långfilm, skriver Huffington Post.

Vill inte bli skyldig 100.000 pund

Saunders berättar att hon kände sig tvingad att skriva den nu.

– Jag måste göra det nu, säger hon i intervjun. Dels för att Joanna Lumley (Patsy) flera gånger sagt att jag ska göra det och dels för att Dawn French i vårt radioprogram i julas satte 100.000 pund på att jag inte skulle göra det. Så om jag inte gör det nu blir jag skyldig henne 100.000 pund.

Hon berättar att hennes största rädsla nu är att det ska bli en flopp.

”Absolutely Fabulous” som är seriens originalnamn hade premiär på BBC 1992 och gjordes i fyra säsonger.

I Sverige sändes de första säsongerna på SVT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.