Foto: TT

Julia Ragnarsson årets Rising Star

Uppdaterad
Publicerad

Ett år efter gymnasiet fick Julia Ragnarsson en roll i den hyllade dansk-svenska serien ”Bron”. Och ikväll nästan två år efter debuten fick hon priset Rising Star på Stockholms filmfestival.

Juryn skriver i sin motivering: ”Med en befriande orädd attityd skapar vår Rising Star två helt olika personporträtt i två filmer i år. Med intelligens och med till synes stor lust gör hon det förväntade oväntat.”

Julia Ragnarsson blev glad, men förvånad, över att få utmärkelsen. Hon hade inte väntat sig det eftersom hon inte är aktuell med någon film just precis nu, berättar hon. Men i mars i år hade filmen ”Stockholm stories” premiär och hon tror att den filmen har satt avtryck.

Stockholms filmfestival 2014

– Jag tror det har bidragit mycket till att jag blev uppmärksammad i det här sammanhanget, säger hon.

Målet: Att jobba

Hon drömmer om internationella storfilmer, men hennes mål – i den tuffa filmbranschen – är helt enkelt bara att kunna jobba.

– Sedan spelar det ingen roll om det skulle vara i Sverige, Danmark, USA eller Sarajevo. Det spelar absolut ingen roll för mig, säger hon.

Hjälp på vägen?

Och kanske kan priset få henne att nå både drömmar och mål.

– Man blir uppmärksammad på ett helt annat sätt och jag tror att det kan ge en skjuts så förhoppningsvis kommer det att kicka igång lite kanske.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholms filmfestival 2014

Mer i ämnet