Foto: Scanpix.

Ny trollkarlsserie av Rowling

Uppdaterad
Publicerad

Den nya filmserien kommer baseras på en lärobok från Harry Potter-böckerna.

Nu är det klart att det blir en serie nya trollkarlsfilmer med manus av JK Rowling.

Filmerna kommer utgå ifrån läroboken ”Fantastic Beasts and Where to Find Them” som figurerar i Harry Potterböckerna, skriver The Independent.

Även om filmerna kommer ta sin början i New York sjuttio år före Harry Potterböckerna så är de inte tänkta att vara prequels i traditionell mening.

”Vidareutveckling av trollkarlsvärlden”

– Det kommer bli en vidareutveckling av trollkarlsvärlden, säger JK Rowling till tidningen. Den som har läst Harry Potterböckerna kommer känna igen lagar och regler från den hemliga magiska världen.

De nya filmerna kommer att följa lärobokens fiktiva författare Newt Scamander.

Läroboken ”Fantastic Beasts and Where to Find Them” är obligatorisk läsning för förstaårseleverna på Hogwarts och har tidigare publicerats i bokform.

Självklart att skriva själv

Och att JK Rowling skulle skriva manus var givet säger hon till The Independent.

– Det var svårt att föreställa mig att någon annan skulle skriva om Newt Scamander. Jag känner mig mycket beskyddande gentemot mitt fiktiva universum och vet redan mycket om Newt.

– De som redan är Harry Potterfans vet att jag tyckte så mycket om honom att jag lät hans sonson gifta sig med en av mina favoritfigurer från Harry Potterserien, Luna Lovegood.

Filmerna produceras av Warner Bros som också gjorde Harry Potterserien, den mest lukrativa filmserien genom tiderna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.