Skådespelaren Sienna Miller om löneskillnaderna mellan män och kvinnor i Hollywood. Foto: AP

Sienna Miller erbjöds mindre än en halv manslön

Uppdaterad
Publicerad

”Jag gjorde vad vi kvinnor måste börja göra, även om det är på bekostnad av våra kreativa drömmar”.

I går rapporterade Kulturnyheterna om skådespelaren Jennifer Lawrence text om löneskillnaderna i Hollywood.

Hon berättade om sin reaktion efter att ha fått reda på att hon och motspelerskan Amy Adams tjänade mindre än sina manliga kollegor i den flerfaldigt oscarsbelönade ”American Hustle”.

Nu berättar en annan Hollywoodskådis om den orättvisa lönesättningen.

Tackade nej till roll

Sienna Miller (”Foxcatcher” ,”American Sniper”) säger i en intervju, apropå Jennifer Lawrence uttalande, att hon vid ett tillfälle tackade nej till en teaterroll för att hon erbjöds mindre än hälften av vad hennes manlige kollega fick.

– Och då var det en roll jag ville göra. Men jag gjorde vad kvinnor måste börja göra, olyckligtvis på bekostnad av våra kreativa drömmar, säger hon, skriver San Francisco Chronicle.

Ny film med Bradley Cooper

Hon berättade det vid ett intervjutillfälle där hon tillsammans med Bradly Cooper – som också spelade i ”American Hustle” – pratade om deras nya film.

Bradly Cooper sa att han inte hade läst Lawrence artikel, men sa att han tycker frågan handlar om att ändra sitt sätt att tänka.

– Man måste tänka om och stå upp för sig själv som Sienna gjorde, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.