Leslie Jones är en av de nya spökjägarna i Ghostbusters anno 2016. Foto: TT

Spökjägaren Leslie Jones utmanar trollen

Publicerad

Många manliga fans av de första Ghostbusters-filmerna från 80-talet har haft problem med att spökjägarna i nyinspelningen är kvinnor. Nu sätter en av dem ned foten.

Det är skådespelaren Leslie Jones som tycker att det räcker nu. Sedan det för två år sedan bekräftades att hon och tre kvinnliga skådespelarkollegor skulle ersätta Bill Murray och de andra farbröderna som jagade spöken i originalet har många reagerat med avsky i sociala medier.

Leslie Jones som spelar Patty Tolan i nya filmen har nu fått nog av de hätska kommentarerna, skriver Entertainment Weekly. I en lång rad arga tweets ifrågasätter hon bland annat avsändarnas lämplighet som föräldar:

”Helt rubbade saker”

”Vissa människor är bara sjuka. Dom säger helt rubbade saker, men när man går till deras feed så har de barn, döttrar till och med”, skriver hon. ”Vad ska ni säga till era döttrar när de vill klä ut sig till Ghostbusters på Halloween, ska ni säga att de inte kan?”

Jones, också är känd som komiker från den anrika långköraren Saturday Night Live, fortsatte indignerat:

”Ska ni säga samma sak som den skit ni twittrar till mig, de värsta sexistiska och rasistiska kommentarererna någonsin?”

Positiva recensioner

BBC rapporterar att filmen, som har premiär i USA och Storbritannien den här veckan, fått övervägande positiva recensioner. Något som upprört filmens belackare.

Enligt Contact Music har flera av dem gått samman i ett gemensamt försök att sopa bort kritikernas lovord från internet.

Ghostbusters med Leslie Jones (och kollegorna Melissa McCarthy, Kate McKinnon och Kristen Wiig) är gjord av Bridesmates-regissören Paul Feig och har svensk premiär 27 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.