Storbritanniens premiärminister David Cameron (till vänster) bredvid Jeremy Clarkson (till höger). Foto: TT/AP

Massivt stöd för Top Gears Jeremy Clarkson

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 700.000 människor har undertecknat en namninsamling för att visa sitt stöd för motorprofilen Jeremy Clarkson. Intresset har växt sig så stort att till och med premiärminister David Cameron kommenterat fallet: ”Min familj skulle bli förtvivlade om Top Gear försvann ur rutan”.

Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om att Jeremy Clarkson stängs av från motorprogrammet på okänd tid efter ett bråk med producenten Oison Tymon.

Vad bråket handlade om har varken BBC, som sänder programmet, eller Jeremy Clarkson uttalat sig om. Det är dock sen tidigare känt att Clarkson varnats för att ha använt ett rasistiskt språk under arbetet med programmet.

Medier

Många sympasitörer

En namninsamling har startat för att få tillbaka Clarkson i rutan.

I skrivande stund har närmare 700.000 personer skrivit under. Samtidigt visas ett parallellt stöd på Twitter under hashtaggen #BringBackClarkson (Ta tillbaka Clarkson).

Cameron gillar programmet

I en intervju med BBC fick Storbritanniens premiärminister David Cameron frågor om vad han tyckte om avstängningen som engagerar så många. Han meddelade att han inte ville lägga sig i utredningen och att han inte vet något om vad som hänt men tillade sedan:

”Han är en så stor talang och han underhåller så många människor, inklusive mina barn, som skulle bli förtvivlade om Top Gear försvann ur rutan. Jag hoppas att det löser sig för det är ett jättebra program”.

Men, tillägger han:

”Premiärministern har många ansvarsområden, tyvärr är inte säkrandet av Top Gears framtid ett av dem”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet