Regissören Patty Jenkins och Gal Gadot, som kommer att spela Wonder Woman. Foto: TT

”Wonder Woman”-regissör slår tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

I ett öppet brev med anonym författare anklagas Warner Bros ”Wonder Woman”-produktion för att vara kantad av samma problem som deras två senaste superhjältefilmer. Men det är bara ”skitsnack”, enligt regissören Patty Jenkins.

Två av Warner Bros Studios senaste supehjälte-produktioner, ”Suicide Squad” och ”Batman v. Superman”, har mötts av spott och spe från kritiker, och från fans har responsen varit delad.

Nu håller Warner Bros på med ännu en superhjältefilm. Underkvinnan Wonder Woman kommer vara huvudperson. Och enligt ett öppet brev som publicerades på torsdagen håller även den produktionen på att gå åt pipan.

”Samma misstag om och om igen”

Brevet, som är riktat till Warner Bros-chefen Kevin Tsujihara, uppges vara skrivet av en anonym före detta medarbetare på Warner Bros.

I det anklagas Tsujihara för att inte ha lärt sig något av tidigare klavertramp. Brevförfattaren skriver också att trots att ”Wonder Woman”-trailern har tagits emot med öppna armar av fans, vet alla på insidan att produktionen är en enda röra.

”Det är nästan imponerande hur du fortsätter att belöna samma producenter och chefer för att göra samma misstag, om och om igen” skriver brevförfattaren till Kevin Tsujihara.

”Sanningens lasso – tid”

Men ”Wonder woman”-regissören Patty Jenkins kommenterar den anonyma kritiken på Twitter. Brevet är påhittat och falskt, enligt henne.

”Är de seriösa? Det här är påhittat skitsnack. Hitta en källa, någon. Det går inte för det är helt falskt. Tro inte på hajpen, någon försöker sprida desinformation” skriver hon på Twitter, och fortsätter:

”Det är inte förrän du är intimt inblandad i de här sakerna som du inser hur totalt falska de här ryktena kan vara. Men sanningens lasso – tid – kommer att avslöja att brevet är falskt tids nog. Men det är segt att något som har så genomskinlig agenda får sådan spridning.”

Följer trend av ordkonst

Patty Jenkins är inte den första av Warner Bros superhjälte-regissörer som tar till högstämda ord på Twitter för att försvara sin film.

När ”Suicide squad” smädades av recensenter försvarade sig David Ayer med att citera den mexikanska revolutionären Emilio Zapatas rad ”jag skulle hellre dö stående än leva på knä”.

Wonder Woman-filmen har premiär under nästa sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.