Låten ”Blurred Lines” gjorde Robin Thicke till världskändis. Foto: TT Bild.

Marvin Gayes barn stämmer Robin Thicke

Uppdaterad
Publicerad

Den omdebatterade radiohiten ”Blurred Lines”, en Marvin Gaye-kopia? Det menar i alla fall den avlidne soulsångarens barn som nu stämmer artisten Robin Thicke för plagiat.

I onsdags lämnade två av musiklegendaren Marvin Gayes barn in en stämningsansökan mot musikerna Robin Thicke, Pharrel Williams och T.I. De menar att låten ”Blurred lines” – som producerats av Pharrel Williams och framförs av Robin Thicke och T.I. – påminner allt för mycket om Marvin Gayes hit ”Got to Give It Up” från 1977. Det skriver AP.

Barnen anklagar även skivbolaget EMI för att inte ha tagit deras bortgångne fars parti i frågan. Musikerna bakom ”Blurred Lines” bad i augusti själva en domstol att avgöra om de medvetet kopierat Marvin Gaye eller inte.

Det är inte första gången ”Blurred Lines” skapar debatt. Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om att flera brittiska universitet slutat spela låten efter att den kritiserats för att vara sexistisk och trivialisera våldtäkt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.