Lorentz Foto: TT

Lorentz: Ville vinna Årets album

Uppdaterad
Publicerad

Han var galans stora förhandsfavorit, men det räckte inte riktigt hela vägen fram. När Kulturnyheterna intervjuar Lorentz Alexander efter prisceremonin berättar han vilket pris han egentligen helst hade velat vinna.

För drygt fem år sedan debuterade Lorentz Alexander tillsammans med sin bror i den hyllade hip-hopduon Lorentz & Sakarias. Tillsammans har de har hunnit sälja både platina och vinna en Grammis. I kväll mottog Lorentz sin första Grammis som soloartist.

Hur känns det att ha vunnit Årets hiphop/soul?

Grammisgalan 2015

– Jag trodde inte att jag skulle vinna hiphop/soul. Det var den kategorin som jag minst trodde att jag skulle vinna, så det känns väldigt bra. Det är den genren som gjort mig inspirerad till att vilja skapa musik.

Hans album ”Kärlekslåtar” har hyllats av kritikerna. Bland annat av Kulturnyheternas Per Sinding Larsen som beskrivit Lorentz som ”sin generations Bellman”.

Varför älskar alla ”Kärlekslåtar”?

– Jag tror att folk verkligen kan ta till sig uttrycket och tycker att det är något nytt på den svenska musikscenen, så att de har väl lyssnat och förstått att ett pris ska han få.

Blev du besviken för att du inte vann fler kategorier?

– Den kategorin jag helst hade velat vinna var Årets album, men den vann jag ju inte. Men det handlar ju också om stundens hetta och när man sitter här vill man ju vinna. Men ju längre jag kommer från galan så är jag glad att jag vunnit ett pris. Man får smälta det, det är svårt att ta in allting och allt som händer den här kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grammisgalan 2015

Mer i ämnet