Stampen media group Foto: TT

Stampen säljer contentbyrån OTW

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under mediekoncernen Stampens rekonstruktion säljer de nu ett av sina bolag för att minska sina finansiella kostnader. Det är contentbyrån OTW som kommer att säljas till Aller media.

Igår påbörjades borgenärssamtalen i Stampens rekonstruktion. Koncernchefen Martin Alsander meddelade under gårdagen att koncernen kommer att sälja ett av sina bolag men ville inte gå in på detaljer. Nu är det däremot officiellt att Stampen säljer contentbyrån OTW till Aller media.

– För oss är försäljningen en viktig pusselbit för att stärka vår finansiella ställning, säger Martin Alsander i ett pressmeddelande.

Stampen

Lång process

Enligt Stampen har processen pågått en längre tid och att försäljningen nu går igenom öppnar upp för ytterligare amortering av banklånen, vilket kommer att lätta på koncernens finansiella ansträngning. Parterna är överrens om att inte göra OTW:s prislapp offentlig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stampen

Mer i ämnet