MTG, som äger TV3, har beslutat sig för att inte förlänga kontraktet med profilen. Foto: TT

TV3 avslutar samarbetet med profil efter ”oacceptabelt beteende”

Uppdaterad
Publicerad

TV3 avslutar samarbetet med den programledarprofil som utreds för att ha betett sig ”oacceptabelt” på inspelningar.

– Det har varit ett beteende där man brusar upp, säger Jessica Sjöberg, pressansvarig för MTG.

En av TV3:s programledarprofiler utreds av kanalen för ”oacceptabelt beteende på inspelningar”. Nu meddelar MTG, som äger TV3, att samarbetet med profilen avslutas.

– Vi har tagit del av ett flertal vittnesmål, och de är tillräckligt många för att vi inte ska förnya samarbetet. Jag vill understryka att vi inte har fått besked om att någon polisanmälan ska ha gjorts, men det är många som befunnit sig på inspelningsplatsen och upplevt att det inte har varit en bra arbetsmiljö, säger Jessica Sjöberg, pressansvarig för MTG till Kulturnyheterna.

Kan du gå in lite mer specifikt på vad det är för typ av oacceptabelt beteende?

– Till exempel är det ett beteende där man har brusat upp och där de som lämnat de här uppgifterna till oss inte upplevt att det har varit en bra arbetsmiljö. Mer kan jag inte säga.

MTG meddelade att profilen skulle utredas förra veckan, när flera medier publicerade vittnesuppgifter om att han ska ha betett sig kränkande mot medarbetare. Då var beskedet att programledaren jobbar kvar tills vidare, och att programmet befinner sig i ett naturligt uppehåll. Men nu fattar alltså TV3 och MTG beslut om att inte förlänga kontraktet med profilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.