MTG-huset i Stockholm Foto: TT/Henrik Montgomery

TV3 utreder programledarprofil efter ”oacceptabelt beteende”

Uppdaterad
Publicerad

En programledarprofil på TV3 utreds av kanalen för ”oacceptabelt beteende på inspelningar”.

– Nu samlar vi in så mycket uppgifter vi kan, säger Susanne Nylén, presschef på MTG.

TV3, som ägs av bolaget MTG, bekräftar för Kulturnyheterna att man utreder en av kanalens programledarprofiler efter att denna ska ha betett sig ”oacceptabelt” på inspelningar. Någonting som DN var först med att rapportera om.

– Vi nåddes av uppgifter i slutet av förra veckan om den här profilen, och nu samlar vi in så mycket uppgifter vi kan för att få en helhetsbild, säger MTG:s presschef Susanne Nylén.

Kampanjen #MeToo

I sviterna av #metoo-rörelsen har profiler på SVT, Aftonbladet och TV4 tillfälligt tagits ur tjänst eller avskedats efter anklagelser om att ha sextrakasserat och i vissa fall förgripit sig sexuellt på kvinnor. Nu utreder alltså även MTG och TV3 en profil. Ingen har tagits ur tjänst.

– Personen är fortfarande i tjänst, vi har inte vidtagit några andra åtgärder i nuläget, men det aktuella programmet har naturligt uppehåll just nu, säger Susanne Nylén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet