Donald och Melania Trump. Foto: TT

Melania Trump får skadestånd av Daily Mail

Uppdaterad
Publicerad

Melania Trump stämde den brittiska tabloiden Daily Mail på 1,3 miljarder kronor efter att tidningen publicerat artiklar där det spekulerats kring att hennes förflutna som modell hade inneburit ”annan service än bara modellande”. Nu får hon rätt.

Melania Trump valde i september att stämma tidningen Daily Mail på 1,3 miljarder kronor eftersom hon hävdade att de falska rykten tidningen spridit var skadliga både för henne och hennes professionella rykte. 

The Daily Mail hävdade i sitt försvar att de aldrig påstått att prostitutionsanklagelserna var sanna och att de bara hade resonerat kring vilken inverkan anklagelserna skulle ha på den amerikanska presidentvalskampanjen. Men det höll inte, och nu får Melania Trump rätt.

Den brittiska tabloiden tvingas därmed både att publicera en ursäkt och betala skadestånd. Vad exakt summan landar på är dock inte känt.

Läs mer: Kravet på Daily Mail: 1,3 miljarder kronor.

Läs mer: Nu hånas Melania Trump för sina nakenbilder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.