FO&O Foto: TT

Mellofavoriterna höll inte för trycket

Uppdaterad
Publicerad

FO&O väntades problemfritt segla vidare till Melodifestivalens final i Stockholm men i går kväll kom den hittills förutsägbara tävlingens första överraskning. Det favorittippade pojkbandet tog sig bara till Andra chansen och får därmed kvala en gång till för att säkra en finalplats.

– Jag tror inte att vi hade kunnat göra något bättre, säger FO&O:s Oscar Enestad till SVT.

Melodifestivalen 2017

Kollegan Felix Sandman säger att bandet inte hade några förväntningar även om många tippade dem som direkta finalister.

Läs mer: De knep finalplatserna

– Allt kan hända i en sån här tävling. Vi får möjlighet att visa upp vår låt en ytterligare gång, så det känns bra. Såklart vill alla gå till final men vi är redo att leverera mer i andra chansen, säger kollegan Felix Sandman.

Hitmakare bakom låten

En av upphovsmännen bakom trions bidrag, ”Gotta thing about you”, är skriven av den flerfaldigt grammybelönade hitmakaren Mutt Lange, men den föll inte publiken i smaken lika mycket som Owe Thörnqvists ”Boogieman blues”.

– Man har olika målgrupper och vi hade inte kunnat göra något annorlunda. Hans nummer var väldigt charmigt, folk gillade det och det var väldigt fint. Det var hans tur helt enkelt, säger Omar Rudberg.

Hoppas på fansen

FO&O fick sitt genombrott 2013 under namnet The Fooo och har på fyra år samlat på sig ett starkt följe på nätet. 2014 bytte de namn till The Foo Conspiracy som en hyllning till fansen, för att sedan återigen byta namn till dagens FO&O. Men trots att fansen tidigare mobiliserat för att katapultera bandet till vinst i tävlingar räckte det inte i Melodifestivalen.

– De har gjort sitt jobb, men de ska konkurrera med hela Sverige. Det är ganska mycket, säger Oscar Enestad.

Läs mer: Robin Bengtsson: Jag är så stolt

Felix Sandman hoppas att fansen är med även i Andra chansen.

–  Vi försöker att ge dem så mycket vi kan på sociala medier, på scenen och av scenen. Vi kommer fortsätta med detta, som vi alltid gör, i Andra chansen. Vi är otroligt nöjda och tacksamma över deras engagemang och alla andra som också valt att rösta på oss. Vi behöver er i Andra chansen!

Hur laddar ni om?

– Man softar ett tag, käkar lite onyttigt. Sedan går man in i work mode igen, säger Felix Sandman.

Finslipar detaljer

Bandet säger att de nu ska jobba på att finslipa detaljer i uppträdandet, tills det är dags att ställa sig på scenen igen om två veckor.

Läs mer: Owe Thörnqvist: ”Nu är det slut på åldersdiskrimineringen”

– Man kan alltid utvecklas, så vi kanske finslipar mer på lite detaljer och små idéer till vårt nummer. Men i allmänt känner vi oss sjukt redo för att fortsätta leverera i andra chansen. Det kan handla om ytligare specialeffekter eller danssteg, men i det stora hela så är vi nöjda!

Den 4 mars får FO&O bland annat möta Boris René, De vet du, Dismissed, Lisa Ajax och Anton Hagman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet