Modig debut av Avicii

Uppdaterad
Publicerad

Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen vill dela ut en pophistorisk tapperhetsmedalj.

Det hade varit så enkelt och så säkert för Avicii att förlita sig på samma framgångsformula som tog honom till toppen – elektronisk pop med housekrydda – att göra 12 stycken varianter på ”Levels”.

Istället gör han tvärtom – en skiva som rymmer allt från country, bluegrass till ballader och soul – med musiker, artister låtskrivare som aldrig tidigare haft egna champagnehinkar i danspopens innersta krets.

Recensioner i Kulturnyheterna

Sådana tilltag görs vanligen bara av etablerade artister ett bra steg in i karriären.

Aviciis sätt att omfamna alla genrer med ett skal av elektronisk pophouse fungerar för det mesta och det är en riktigt imponerande och bred samling hitlåtar som han bjuder på.

Samtidigt är det ibland så överarbetat och superpolerat att det blir anonymt. Jag saknar ett mer personligt inspel från den där Aviciin som så många musiker jag mött imponeras av. Han som gör det ingen annan gör.

Se hela recencionen i klippet ovan

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Recensioner i Kulturnyheterna

Mer i ämnet