Foto: Erlend Aas/TT

Conchita Wurst beskylls för översvämningarna

Uppdaterad
Publicerad

Ledare för den serbisk-ortodoxa kyrkan anklagar Eurovison-vinnaren Conchita Wurst för att ligga bakom översvämningarna som drabbat Balkan.

Översvämningarna som nyligen drabbat Serbien, Bosnien och Hercegovina är ett ”straff” från Gud för att österrikiska Conchita Wurst vann Eurovision.

Det hävdar partiarken och andra ledare från den serbisk-ortodoxa kyrkan, enligt The Independent.

Patriarken Irinej från den serbisk-ortodoxa kyrkan säger att det är Gud som skickat syndfloden som ett ”gudomligt straff för deras synder” och att det är Gud som ”tvättar bort Serbiens synder”.

”Förkasta den Jesus-liknande figuren”

Kyrkliga ledare från Montengro har gått ut och hävdat att översvämningarna är en varning från Gud och att folket måste ”förkasta den Jesus-liknande figuren”.

Även den rysk-ortodoxa kyrkan har fördömt Conchita Wurst som en ”styggelse” och sagt att hennes vinst i Eurovision är ett tecken på ett förkastande av den kristna identiteten i Europa.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.