Angel Haze. Foto: TT

Haze missar Bråvalla – skyller på SAS

Uppdaterad
Publicerad

Bråvallafestivalen drabbades av en olycklig start när dragplåstret Angel Haze ställde in, bara en timme innan hon skulle ha spelat.

Oron för att Angel Haze kommer att ställa in sätter tidigt skräck i rapstjärnans fans på Bråvalla.

Anledningen är att rapparen klockan fem på morgonen, svensk tid, twittrar om hur fridfullt och skönt det är att vara hemma i i USA och gå omkring i Virginias skogar. Bara timmar innan hon ska uppträda på Norrköpingsfestivalen.

Angel Haze skriver att hon ligger på rygg på en sten bland träden, och äntligen kan slappna av: ”Skogen får mig att känna mig trygg igen.”

Ilsken på Twitter

Och oron för att det inte ska bli någon Detroitrappare på Bråvalla visar sig vara befogad.

Bara en timme innan Angel Haze skulle ha stått på scen meddelar festivalen att hon uteblir.

Samtidigt, på Twitter, uppger stjärnan ilsket att det svenska flygbolaget SAS skänkt bort hennes flygbiljetter till någon annan. Haze hävdar att hon betalat tusentals dollar för biljetterna, och väntat på flygplatsen i tio timmar för att få komma till Bråvalla.

Stressat SAS

Efter att ha riktat en och annan känga mot SAS meddelar rapparen sedan att hon är på väg hem igen, och kommer till Danmark i morgon.

SAS är stressade och förbryllade över anklagelserna.

– Vi har sett tweetsen och vi har svarat. Vi är väldigt angelägna att komma i kontakt med Angel Haze och hennes manager nu, för att ha en dialog om vad som skett. Vi kan inte spekulera om ifall vi är orsaken, eller något annat, säger Malin Selander som är presschef på SAS.

Svär åt flygbolaget

Hon antyder att Angel Haze kan ha dykt upp för sent till flygplatsen.

– Det är ju väldigt olika regler om när man ska infinna sig innan man flyger på olika flygplatser, och vi vet inte varifrån vi hon har flugit. Vi flyger inte till Sverige från Virginia. Vi vet inte vad som har hänt, säger hon.

SAS utsträckta hand till Angel Haze på Twitter möttes med hårda ord. ”Mina advokater har redan kontaktat er. Fuck off”, svarar Angel Haze på deras tweet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.