Icona Pop. Foto: Scanpix

Icona Pop kan ta hem två MTV-priser

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Icona Pop och Avicii kan prisas på MTV Europe Music Awards-galan i Amsterdam.

På söndagskvällen hålls årets stora MTV-prisgala. Plats för spektaklet är Amsterdam och för underhållningen står bland andra den svenska danspopduon Icona Pop.

Icona Pop består av vännerna Aino Jawo och Caroline Hjelt. De är mest kända för sin stora hit ”I love it”, som har gått minst lika bra utomlands som i Sverige. I USA har singeln till exempel sålt platina, vilket är väldigt ovanligt för en svensk låt.

Nykomlingar & elektronisk jätte

Under söndagens stora MTV-gala har de chans att ta hem pris i två kategorier: Best new act (Bästa nya akt) och Best Push Artist – ett pris som går till en het nykomling som MTV vill introducera ordentligt för världen.

Den svenska dj-artisten Avicii, alias Tim Bergling, kan vinna pris för årets bästa elektroniska musik – Best electronic. Men motståndet är ganska tufft. Avicii ställs mot andra nominerade akter som Daft Punk, Skrillex och Afrojack.

Stjärnspäckad gala

Avicii är 23-åringen från Stockholm som slog igenom med låten ”Levels” för två år sedan. Tidigare i höstas släppte han till slut ett fullängdsalbum, som innehöll den nyare, country-ljudande hitlåten ”Wake Me Up”.

Andra artister som hoppas på pris på den stjärnspäckade galan är exempelvis Eminem, Katy Perry, Justin Bieber och Miley Cyrus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.