Shawn ”Jay-Z” Carter. Foto: TT

Jay-Z köper nordisk streamingstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Jay Z har bestämt sig för att utmana Spotify. Hip hop-stjärnan går in med en halv miljard kronor och köper den norsk-svenska streaminguppstickaren Wimp.

Det är företaget Project Panther Bidco, där den amerikanska rapparen och affärsmannen Shawn ”Jay-Z” Carter är storägare, som lade ett bud på den nordiska streamingtjänsten Wimp under fredagen.

Budet är på på 464 miljoner kronor – och detta fick aktien att stiga med mer än 50 procent på Stockholmsbörsen.

Medier

Schibsted accepterar

”Panther anser att den senaste tidens utveckling i underhållningsbranschen, med övergången till musik- och mediestreaming, erbjuder stor potential för ökad underhållningsbaserad konsumtion och en möjlighet för artister att ytterligare främja sin musik”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Schibsted, som är huvudägare av Aspiro och Wimp, har accepterat erbjudandet i ett separat pressmeddelande, enligt SvD.

Har säte i Sverige

Wimp grundades i Norge och lanserades på den svenska marknaden 2011. I dag har tjänstens ägare Aspiro sitt säte i Sverige. Tjänsten har marknadsfört sig med hög ljudkvalitet, eftersom de leverar musik i det okomprimeade musikformatet flac. Enligt en sammanställning som Billboard gjorde i höstas är Wimp med sina 580 000 prenumeranter världens sjunde största streamingtjänst för musik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet