Jens Lekman. Foto: TT

Jens Lekman med på protestskiva mot Trump

Publicerad

Svenska indiestjärnan Jens Lekman är en av 100 artister som bidrar med musik till skivan ”Our first 100 days” som släpps i protest mot nyligen tillträdde president Trump.

”Our first 100 days” är ett projekt som släpper en ny låt varje dag under Donald Trumps 100 första dagar som president. Skivbolagsgruppen Secretly group, som innehåller bolag som Secretly Canadien, Jagjagwuar och Dead Oceans, samt organisationen 30 days, 30 songs ligger bakom initiativet. Det skriver Pitchfork.

Intäkterna av prenumerationerna går till organisationer som arbetar för ändamål som de menar är hotade av Donald Trumps presidentskap, bland annat klimat- och abortfrågan.

Svenskt bidrag

Jens Lekman är en av artisterna som anslutit sig till projektet och han får sällskap av akter som How to dress well, Animal collective-sångaren Avey Tare, Whitney, Twin Peaks, Toro Y Moi och Mitski.

Först ut av artisterna är Angel Olsen som släppte låten ”Fly on our wall” på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.