Lisa Ajax under repetitionen för finalen i Melodifestivalen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Lisa Ajax ändrar texten

Uppdaterad
Publicerad

Eurovision song contest har strikta regler för stötande språkbruk i låttexter. Nu ändrar Lisa Ajax ordet ”fuck”, men bara under repetitionerna. På finalen kommer hon att sjunga det kritiserade ordet.

I Lisa Ajax låt ”I don't giva a” sjunger hon ”fuck”, något hon också kommer sjunga för publiken i finalen av Melodifestivalen på lördag. Men under repetitionerna byter hon ut ordet mot ”damn” – en annan, men kanske lite mildare, svordom.  

Anledningen är att den internationella juryn som kollar på just repetitionerna ska få en bild av hur Lisa Ajax skulle sjunga låten om hon vinner på lördag och får representera Sverige i Eurovision song contest, skriver Expressen.

En annan artist som ändrat sin text är Robin Bengtsson som också han sjöng ”fucking”, men nu ändrat det till ”freaking” i sin låt ”I can't go on”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet