Det var under onsdagens genrep som jurygrupperna fick lägga sina röster. Foto: TT

Måns om missarna på scen

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det upp till Europa att avgöra om ”Heroes” förtjänar en finalbiljett, men redan nu har juryn lagt sina röster. Kulturnyheterna träffar Måns Zelmerlöw bara timmar innan han ställer sig på scen i den andra semifinalen.

I kväll gäller det för Måns Zelmerlöw. För att han ska ta sig vidare till lördagens final gäller det att han placerar sig i den övre halvan av kvällens startfält, där det ingår flera starka motståndare.

”Inte mitt bästa framträdande”

För den favorittippade svensken är det ett delmål han känner att han måste leva upp till. Men redan nu är faktiskt halva tävlingen avgjord. I går uppträdde nämligen de tävlande för jurygrupperna som står för 50 procent av de sammanlagda poängen. Ett uppträdande som Zelmerlöw inte kände sig riktigt nöjd med.

Eurovision song contest 2015

– Det var inte mitt bästa framträdande men energin fanns där och det är huvudsaken.

Missade en ton

Vad var det som gick snett?

– Jag stod någon millimeter fel i första versen och så var det någon ton i första versen som jag var riktigt missnöjd med, så det var ingen katastrof men jag vill ju väldigt gärna att det ska vara perfekt.

Han förklarar att de där små sakerna kan göra ganska skillnad i numret.

– För att det ska se jättesupersnyggt ut rör det sig om millimeter, och nu så såg det bara snyggt ut.

Kommenterar motståndet

Sammanlagt 17 bidrag konkurrerar om att ta sig till finalen.

Kulturnyheterna pratade tidigare med mello-veteranen Sanna Nielsen som berättade vilka av de andra länderna hon tror utgör de största hoten för Zelmerlöw. Hon nämnde då Sloveniens Maaraya som en av de starkaste kandidaterna. Men Måns Zelmerlöw är inte särskild orolig, han förlitar sig på att han har en bra låt som dessutom sticker ut bland alla ballader.

– Jag tycker att det finns några bra låtar. Jag tycker att Azerbajdzjan är bra, Norge är bra, och Israel är bra. Det är väl de som jag tycker om på riktigt. Men jag skulle bli förvånad om vi inte gick vidare i kväll, det hade känts lite jobbigt.

Vad hade du gjort då?

– Jag vet inte, gått under jorden, stängt av telefonen och åkt någonstans.

– Men det här ska vi ta. Jag tycker att numret och låten förtjänar att gå vidare och få slåss om finalen.

Eurovisions andra semifinal sänds i SVT1 i kväll klockan 21.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2015

Mer i ämnet