Måns Zelmerlöw ger sig iväg till arenan. Foto: Mikael Eriksson/SVT

Måns sista ord: Jag kommer inte vinna

Uppdaterad
Publicerad

Alla tror på Måns – utom Måns. ”Jag tror att Italien vinner. Det kändes så på repet i går”, säger han i den sista intervjun innan finalen.

Nu närmar sig stunden han har laddat för i flera månader. Kulturnyheterna fångade upp Måns Zelmerlöw precis innan han gav sig iväg till arenan för det sista genrepet innan kvällens final.

Hur känns det?

Eurovision song contest 2015

– Det är bra tack, jag är nyvaken fortfarande men laddad. Första repet nu kommer kännas mer som en transporsträcka, jag sparar all energi till i kväll.

Favorit från början till slut

Bidraget ”Heroes” har länge varit favorit på bettingsajter, bland press och publik. Några timmar innan det är dags är han fortfarande den som flest personer sätter sina pengar på, följt av Ryssland och Italien.

Tror du på oddsen?

– Jag vet inte hur oddsen ser ut i dag men det känns som att vi borde kunna hamna i topp tre.

Är du nöjd med en tredje plats?

– Ja det är jag. Jag tycker att det finns riktigt starka bidrag, det märktes i arenan i går så det kommer bli en tajt match.

Obekymrad över påstådd smutskastning

Under fredagen började det cirkulera uppgifter om att presschefen för EBU, Jarmo Siim, ska ha skickat ett Facebook-meddelande till en grekisk journalist som tidigare skrivit negativt om det svenska bidraget. I meddelandet ska han ha uppmanat journalisten att fortsätta ”attackera” Zelmerlöw. Men Zelmerlöw själv tror inte att det här är något som kommer ligga honom i fatet i kväll.

Hur kommenterar du uppgifterna?

– Jag tror att allt förstoras upp i den här Eurovisionbubblan. Jag tror att allt handlar om hur man presterar på scen i kväll och jag tror att majoriteten av de som sitter och tittar inte har läst något alls inför.

Tror på Italien

Bland pressen på plats i Wien han den skönsjungande trion från Italien seglat upp som favorit. Deras bombastiska bidrag ”Grande Amore” har inte visat upp sig i någon av semifinalerna utan är direktkvalade till finalen eftersom Italien ingår i ”the big five”.

Efter att ha sett gårdagens rep tror även Måns Zelmerlöw att den välskräddade trion kan bli svårslagen.

Tror du att du vinner?

– Nej det tror jag inte. Jag tror att jag kommer tvåa eller trea.

Vem vinner?

– Jag tror att Italien vinner. Det kändes så på repet i går.

Tackar Sverige

Klockan 21.00 drar det igång. Efter att ha repat en sista gång återstår det bara väntan.

Hur laddar du?

– Med mycket lugn framför allt. Ta det soft och inte ödsla så mycket energi utan bara fokusera på det jag ska göra och sen gå ut och ha riktigt roligt i kväll.

Det här är sista intervjun du gör innan det är dags, vill du tillägga något?

– Jag är så glad att jag fått vara med på den här resan, tack Sverige för det. Jag ska göra mitt allt för att det ska gå bra i kväll.

Eurovision song contest sänds i SVT1. Kulturnyheterna rapporterar live på svt.se/kultur hela kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2015

Mer i ämnet