Presschefen för Eurovision Song Contest har försökt smutskasta Måns Zelmerlöws ”Heroes”. Foto: TT

Uppgifter om smutskastning mot Måns Zelmerlöw

Uppdaterad
Publicerad

Presschefen för Eurovision Song Contest har försökt smutskasta Måns Zelmerlöws ”Heroes”.

Det skriver tidningen Aftonbladet på sin sajt och uppger att de har bevis för det hela.

I veckan kom uppgifter om att ESC-presschefen Jarmo Siim ska ha skickat ett Facebook-meddelande till en grekisk journalist som tidigare skrivit negativt om det svenska bidraget.

”Mellan oss, fortsätt attackera den svenska låten och sätt press på oss”, löd meddelandet som ska ha skickats samtidigt som schlagervärlden uppmärksammade de omtalade plagiatanklagelserna mot ”Heroes”. Det tolkas därför som ett försök till smutskastning.

Eurovision song contest 2015

Eurovision: Vi har bett om bevis

Nu skriver aftonbladet.se att de har fått tillgång till meddelandet och att deras IT-experter har säkerställt att Jarmo Siims Facebook-profil är avsändaren.

När TT kontaktade Eurovision-chefen Jon Ola Sand för en kommentar hänvisade han till tävlingens eventchef Sietse Bakker som kommenterar via mejl:

”Vi har upprepade gånger bett Aftonbladet att presentera sina bevis så att vi kan undersöka påståendet, som ursprungligen publicerades på en anonym grekisk blogg. Aftonbladet har inte tagit fram några bevis som de har visat oss. Om de gör det så kommer vi så klart att undersöka saken”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2015

Mer i ämnet