McCartney och Gaga gör barnmusik ihop

Uppdaterad
Publicerad

Nu har stjärnduons hemliga projekt avslöjats: Lady Gaga och Paul McCartney samarbetar på soundtracket till nya filmen ”High in the clouds”.

Lady Gaga skapade internationella rubriker i vintras när hon plötsligt publicerade bilder på henne och Beatles-medlemmen Paul McCartney tillsammans i en musikstudio.

Barnfilmsmusik

Då, i februari, höll ”Poker face”-sångerskan masken kring detaljerna, men nu har detaljerna kring samarbetet blivit kända: duon arbetar på musik till den kommande barnfilmen ”High in the clouds”, baserad på Paul McCartneys barnbok med samma namn från 2005.

Enligt The Guardian kommer Paul McCartney att göra ungefär åtta låtar till filmens soundtrack – och en av dem är en duett med Lady Gaga.  

Försenat projekt

Barnboken ”High in the clouds” skrevs av Paul McCartney och Philip Ardagh 2005, med illustrationer av Geoff Dunbar. Boken handlar om ekorren Wirral som ger sig ut på ett äventyr för att hitta djurparadiset Animalia. Filmen har varit på gång sedan 2009, men har blivit kraftigt försenad. Att McCartney nu är igång med soundtracket tyder på att filmen kommer att få ett premiärdatum inom en inte allt för avlägsen framtid.

– ”High in the clouds” är ett hjärtebarn för mig. Vi i teamet kommer att skapa en varm, rolig och rörande film som kommer att beröra en global publik, sa Paul McCartney till Variety om filmen 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.