Foto: SVT.

Regissören: Gotland har sorg

Uppdaterad
Publicerad

Teaterchefen och regissören Thomas Sundström, bakom den planerade föreställningen med Josefin Nilsson och hennes syster i huvudrollen, tog idag på förmiddagen emot dödsbeskedet från hennes familj.

– Hennes syster Marie ringde mig på förmiddagen och sa att Josefin hade avlidit. Hon hade somnat in i sin säng, säger Thomas Sundström regissör och teaterchef på Länsteatern Gotland.

Josefin Nilssons fysiska tillstånd hade varit dåligt en tid efter en höftledsoperation och hon hade ont, berättar Sundström som var i kontakt med henne.

Josefin Nilsson är död

Planerades till Stockholm

Josefin Nilsson har medverkat i en bejublad föreställning på Gotlands länsteater som heter ”Systrarna Sisters”. Där spelade hon tillsammans med sin syster Marie Nilsson. Föreställningen som handlade om systrarnas liv, spelades för fulla hus på Gotlands länsteater och var planerad att sättas upp i Stockholm till hösten.

Sätter på musik

– Benny Andersson skrev sångerna till föreställningen, säger Sundström, som sätter på musiken från föreställningen under intervjun.

– När hon sjunger så känns det ”här och nu”. Josefin var en levnadsglad person och mycket älskad här. Gotland har sorg nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Josefin Nilsson är död

Mer i ämnet