FO&O performes their song ”Gotta Thing About You” in Melodifestivalen 2017. Foto: Stina Stjernkvist/SVT.

The FO&O skrotar liften

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det inte räckte till en finalplats efter deltävlingen i Växjö, var The FO&O nöjda.

– Man kan alltid utvecklas, så vi kanske finslipar mer på lite detaljer och små idéer till vårt nummer. Men i allmänt känner vi oss sjukt redo för att fortsätta leverera i andra chansen. Det kan handla om ytligare specialeffekter eller danssteg, men i det stora hela så är vi nöjda, sa bandet då.

Melodifestivalen 2017

Men när The FO&O visade upp sitt nummer på nytt för första gången inför Andra chansen i Linköping, var mer än några danssteg utbytta.

– Vi tog bort hissen för man inte riktigt fick tog på oss när vi stod där uppe, och det blev väldigt låg energi, säger Omar Rudberg.

Fick feedback

Istället för att hissas upp i luften på en pyrosprutande platta kommer FO&O satsa på marknära bilder.

– Vi var nöjda med det vi gjorde i Växjö men efteråt snackade vi runt lite och fick feedback. Vi kommer att bring-a den energin som man får av att se oss åka upp i luften genom ögonkontakt och närbilder. På hissen stod vi stilla. Nu kommer vi att festa loss här nere istället, säger Felix Sandman.

Av de åtta bidrag som tävlar i Andra chansen går hälften till final. Vilka det blir avgörs genom dueller. The FO&O står mot De vet du när tittarna ska välja.

– Det är läskigt. Det finns mycket barn som gillar dem, men många barn gillar oss också. Så de kommer att ställas mot varandra. Ingen är given, säger bandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet