Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christopher Nolan: ”Rädslan har aldrig riktigt lämnat mig” Foto: SVT

Oppenheimerregissören om rädslan för kärnvapen: ”Jag växte upp med den”

Publicerad

”Oppenheimer” har nominerats till 13 Oscars, fler än någon annan film på årets gala.

I en exklusiv intervju berättar stjärnregissören Christopher Nolan om sitt arbete med filmen och hur uppväxtens ständiga kärnvapenhot påverkat arbetet med filmen.

Natten till måndag sänds Oscarsgalan live från Los Angeles. Storfilmen ”Oppenheimer”, om “atombombens fader”, är nominerad i 13 kategorier. Bland annat är svenske Ludwig Göransson nominerad för bästa originalmusik.

Regissören Christopher Nolan har varit nominerad åtta gånger tidigare, men aldrig lyckats ta hem en statyett. I år har han chans att vinna i kategorierna bästa regi, bästa film och bästa manus efter förlaga för ”Oppenheimer”.

Oscarsgalan 2024

I SVT:s dokumentär Utan ord: I filmmusikens värld berättar Christopher Nolan om arbetet med filmen tillsammans med Ludwig Göransson.

Kan bli prisregn för ”Barbie”

I galans mest prestigefyllda kategori, bästa film, är även storfilmen ”Barbie” nominerad, en film som kan ta hem flera priser.

Den amerikanska programledaren Jimmy Kimmel är konferencier på årets gala som startar vid klockan 01 natten till måndag svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan 2024

Mer i ämnet