Samir & Viktor i Melodifestivalen 2016 Foto: TT

SVT fälls för Samirs tröjbyte

Uppdaterad
Publicerad

Granskningsnämnden för radio och tv fäller SVT som nu ska betala 100.000 kronor. Anledningen är ett inslag i Melodifestivalen då Samir Badran exponerade ett varumärke på sin t-shirt.

Det är sändningen av Andra chansen den 5 mars som SVT nu fälls för. Granskningsnämnden har tittat på två sekvenser i samband med att Samir och Viktor framförde sin låta ”Bada nakna”. Efter att duon i låten gjort en vattendans bytte Samir sin blöta t-shirt mot en torr och exponerade då både ett kalsongmärke och en logga på tröjan.

– Jag orkar inte, hämta hit den som ska stämma mig då. Jag fick godkänt av mitt skivbolag att ha de här kalsongerna, men tydligen inte. Jag får väl byta kalsonger helt enkelt, sa Samir efter programmet.

Nu har klädbytet fått en prislapp. Enligt Granskningsnämnden har SVT i och med Samirs t-shirt gjort sig skyldig till ”otillbörligt kommersiellt gynnande” och SVT ska nu betala 100.000 kronor. Att Samirs kalsonglinning också syntes i sändningen låter Granskningsnämnden däremot passera.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.