Komediserien ”Skyll inte på mig” sändes första gången i februari 1987. Brasse Brännström dog i augusti förra året. Foto: SVT

Tittarnas hyllningar till Härenstam

Uppdaterad
Publicerad

”En stor komiker och inspiratör har äntrat en ny scen”, skriver Martina som är en av många som hört av sig för att hylla den bortgångne Magnus Härenstam.

Efter beskedet om Magnus Härenstams bortgång strömmade hyllningarna in till SVT.

”Nu ler nog Gud än mer i sin himmel. En stor komiker och inspiratör har äntrat en ny scen”, skriver Martina.

Magnus Härenstam död

”Han sårade ingen och gjorde inte narr av någon. Han var en genomgod människa som genom sin mycket speciella humor gladde generationer av svenskar. Det kommer att bli tomt efter honom”, skriver Allan Garellick.

”Tack Magnus”

Många minns honom för det populära barnprogrammet ”Fem myror är fler än fyra elefanter” tillsammans med Brasse Brännström och Eva Remaeus som också gått bort.

”Mitt absolut främsta minne av Magnus Härenstam, var när han skulle teckna siffran åtta, han visade den spegelvänt för tittarna; vilket resulterade i att jag fortfarande skriver siffran åtta åt ”fel” håll. Vilket för övrigt är ett mycket snabbare sätt. Tack, Magnus”, skriver Kajsa.

”Nu när ni alla tre träffas igen blir det en härlig show. Saknar dig”, skriver Birgitta.

”Lärde mig bättre svenska”

Även åren som programledare för det populära spelprogrammet Jeopardy har påverkat många.

”Jag kommer minnas honom bäst från när jag tränade mina 50-åriga öron att bättre förstå svenska genom att lyssna på honom i Jeopardy”, skriver Zihar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Magnus Härenstam död

Mer i ämnet