Zara Larsson vill vara ”kompisartist”

Uppdaterad
Publicerad

Hon slog igenom som tioåring i en talangtävling i TV. Nu, sex år senare, släpps den första fullängdaren.

Den idag 16-åriga Zara Larsson är en artist i tiden, som kommunicerar med fansen och som vill ta ansvar för sin roll som förebild. Och hon har med sin starka röst skaffat sig många följare och fans. Hon har släppt flera låtar och EP:s och toppat listor, sålt trippel platina och vunnit Rockbjörnar.

– Jag tycker det är viktigt att vara en förebild för unga tjejer, att vara lite som en kompisartist. Att vara någon sorts stark person, jag tycker det här är okej, jag tycker inte det här är okej. Det behöver inte vara stora grejer.

Den nya skivan ”One” kretsar kring det klassiska poptemat kärlek, men innehåller inga egna kompositioner. Även om Zara Larsson på sikt vill skriva själv.

– Jag kanske bara skriver en låt om att jag är på fest med mina vänner som inte alls är jättedjup utan bara en skön låt, för att musik ska vara något roligt också. Men det är så himla fint med musik att man kan framföra ett bra budskap, kanske göra både och. Jag vet inte, vi får se, säger Zara Larsson.

Torsdag kväll kan man chatta med Zara Larsson på Lilla Aktuellt-sajten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.