Foto: SVT

Susanne brändes svårt av hoverboarden: ”Kan behövas en transplantation”

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har ett stort antal så kallade hoverboards eller airboards (elektriska plattor med hjul som man åker på) börjat brinna och till och med exploderat. Susanne Christensson är en av många som skadats svårt.

Susanne Christenssons 10-åriga dotter hade en hoverboard som nyligen började brinna när den stod på laddning. De hade som tur var en brandfilt som de snabbt kunde slänga över.

– Jag får på brandfilten men sedan exploderade hoverboarden två gånger och sköt iväg delar över rummet och upp i taket, berättar Susanne Christensson för SVT Nyheter.

Kan behöva transplantation

Susanne fick svåra brännskador. Ena handen blev skadad liksom båda benen.

– Det är som öppna sår. Men hur lång tid det tar att läka vet jag inte riktigt – eller om det kommer att behövas en transplantation, säger Susanne Christensson.

För Susanne har olyckan satt djupa spår – och nu varnar hon andra från att skaffa en hoverboard.

– Jag tänker att jag aldrig mer ska ha en airboard och att jag vill varna alla från att ha en, säger hon till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.