Anna Ekström och Mimmi Garpebring. Foto: Pressbilder

Chatta om skolans svek mot elever

Uppdaterad
Publicerad

Det finns stora brister i elevstödet, visar UR:s program ”Sverige sviker”. Skolverkets generaldirektör och förbundsordförande för Sveriges elevråd chattar med dig klockan 21, efter programmet.

Förra året saknade ungefär 12.000 niondeklassare behörighet till gymnasiet och skolan ser inte till att alla elever når så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Det anser 60 procent av Sveriges rektorer, visar en undersökning som UR har gjort i samband med dokumentärserien ”Sverige sviker”. I den möter vi elever som riskerar utanförskap, då de missar skolans mål.

Från klockan 21 kan du chatta med Skolverkets generaldirektör Anna Ekström och Sveriges elevråds ordförande Mimmi Garpebring. Hur kommer det sig att 12.000 niondeklassare gick ut skolan utan att ha gymnasiebehörighet förra året och hur ska man hjälpa eleverna?

Här ställer du dina frågor redan nu!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.