Foto: SVT

Börje Ekholm blir ny vd för Ericsson

Uppdaterad
Publicerad

Börje Ekholm blir ny vd och koncernchef för telekomjätten Ericsson. Ericsson har varit utan ordinarie verkställande direktör sedan Hans Vestberg fick lämna koncernen 25 juli i år.

– Jag är mycket nöjd med utnämningen av Börje Ekholm. Han har genuin insikt och förståelse både för de tekniska och affärsmässiga konsekvenserna av den pågående konvergensen inom telekom, it och media. Som ledamot av Ericssons styrelse under mer än ett decennium har Börje Ekholm stor insikt i de utmaningar och möjligheter som Ericsson står inför, säger Ericssons styrelseordförande Leif Johansson i ett pressmeddelande.

Ekholm entusiastisk

– Jag är entusiastisk över denna möjlighet. I takt med att både nätinfrastruktur och applikationer, kombinerat med 5G, blir mer betydelsefullt efterfrågas ständigt mer innovation av kunderna. Jag ser fram emot att tillsammans med Ericssons fantastiska medarbetare arbeta i nära samarbete med kunder runt om i världen och forma framtiden för vår bransch, säger Ekholm i en kommentar.

Neddragningar på Ericsson

Han tillträder som vd för Ericsson i mitten av januari. Aktien i Ericsson steg med drygt 3 procent på Stockholmsbörsen efter beskedet.

Börje Ekholm

Börje Ekholm är född 1963 och är en svensk företagsledare. Under de senaste tio åren har Ekholm varit ledamot i Ericssons styrelse, han kommer närmast från vd-posten på företaget Patricia Industries. Ekholm har även suttit i Ericsson-styrelsens kritiserade kompensationsutskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Neddragningar på Ericsson

Mer i ämnet