Nybygge Foto: SVT

Byggbolag rear ut lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Landets största bostadbyggare, JM, måste rea ut lägenheter i Skåne med rabatter på uppåt hundratusen kronor. Samtidigt rasar bostadsbyggandet i landet.

Den som köper en lägenhet får 18 månader avgiftsfritt.  För större lägenheter innebär det en rabatt på över hundratusen kronor.

-Om det går lite trögare och lite för långsamt att sälja då måste vi komma med bra erbjudanden. Det här ett erbjudande vi har under två månader,  säger Johan Skoglund, vd för JM.

Företaget redovisade i dag färre bokade och färre sålda lägenheter jämfört med förra året.

Ingen återhämtning sedan finanskrisen

I hela landet har bostadsbyggendet inte återhämtat sig sedan finanskrisen. Bostadsrättsbyggandet har visserligen gått upp något – medan byggandet av hyresrätter faller.

Sammantaget under årets första sex månader minskade antalet påbörjade lägenheter i flerbostadshus med 26 procent, visar siffror från SCB.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.