Foto: TT.

IMF väntas sänka Tyskland-prognos

Publicerad

Internationella valutafonden (IMF) kommer att sänka sin tillväxtprognos för Tysklands ekonomi de närmaste veckorna, som en följd av Storbritanniens beslut att lämna EU, uppger en högt uppsatt tjänsteman.

Storbritannien är en viktig handelspartner för landet och IMF uppskattar att så stora förändringar i de ekonomiska relationerna mellan länderna kommer att få konsekvenser.

– Vi vet inte hur den här nya relationen kommer att se ut under en tid, säger Enrica Detragiache, biträdande chef för IMF:s europeiska avdelning, med anledning av organisationens senaste rapport om Tyskland.

IMF uppmanar i rapporten Tyskland att genomföra strukturella reformer för att möta utmaningarna som kommer med en snabbt åldrande befolkning. Tyskland uppmanas även att uppmuntra kvinnor att arbeta heltid och för äldre att gå i pension senare, uppger Detragiache. IMF vill även se att migranter kommer in på arbetsmarknaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.