Skatteverkets deklarationstjänst är överbelastad Foto: TT/Skatteverket

Problem att deklarera via Skatteverkets sajt

Uppdaterad
Publicerad

”Nu är det fullt!” Det beskedet har många som försökt att deklarera via Skatteverkets e-tjänst mött i dag. Problemet är att alla försöker deklarera samtidigt. – Man får försöka lite senare, säger presschefen Maja Förman.

I morgon är sista chansen att skicka in sin inkomstdeklaration. Men i dag har många haft problem med att komma in på Skatteverkets sajt för att deklarera.

I stället möts man av ett meddelande om att ”det är fullt”. Vissa möter andra felmeddelanden som tyder på att sidan är överbelastat.

– Vi har inte problem med systemet utan det är tidvis kö för att många deklarerar samtidigt, säger Skatteverkets presschef Maja Fröman.

Rådet: Var tålmodig

Enligt Skatteverket får man helt enkelt vara tålmodig och försöka igen lite senare. Det finns ingen prognos för när de som inte lyckats ta sig in på e-tjänsten kan göra det.

– Det här är inget fel som vi kan åtgärda, utan det beror helt enkelt på att många är inne samtidigt, säger Maja Fröman.

Är systemet inte rustat för att palla trycket?

– Jo, och systemet kommer att klara det. Men alla kan inte deklarera exakt samma minut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.