Spotify ökade omsättningen 2013

Publicerad

Spotify, världens största leverantör av strömmad musik, omsatte 746,9 miljoner euro förra året, en uppgång med 74 procent jämfört med 2012. Men företaget gjorde fortfarande en nettoförlust. Spotify har inte visat någon vinst sedan bolaget bildades 2008.

91 procent av omsättningen kom från betalande kunder, resten från annonsörer. Årssiffrorna presenterades på tisdagen i Luxemburg, där Spotify är registrerat. Nettoförlusten sjönk med en tredjedel, från 86,7 till 57,8 miljoner euro, under ett år av exceptionell expansion, skriver AFP.

Under året blev Spotify verksamt på ytterligare 32 marknader och finns nu i 58 länder, främst i Europa och Nord- och Sydamerika. Spotify är inte börsnoterat utan ägs av dess grundare och en grupp investerare som stött företaget från starten. För några veckor sedan meddelades att Spotify ska öka sin personal från 1 500 till 2 000 inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.