Twitter gör stora neddragningar – utvecklingssidan drabbas

Uppdaterad
Publicerad

Twitter gör stora neddragningar och kommer att sparka upp till 336 anställda, runt åtta procent av arbetsstyrkan. Men att det är utvecklingssidan som drabbas förvånar bedömare.

Beskedet kommer två veckor efter att Jack Dorsey, en av mikrobloggens grundare, återinträtt på vd-posten, men uppgifter om att neddragningar var på gång dök upp redan i förra veckan.

Twitter har dubblat personalstyrkan de två senaste åren. IT-jätten har i dag 4 100 anställda men har dragits med stora lönsamhetsproblem sedan starten 2006.

Neddragningarna sker på utvecklingssidan, vilket förbryllar analytiker.

– Den generella uppfattningen är att Twitter har problem med produkten och därför plockade in Jack. Normalt sett skär man inte på utveckling om man har ett produktproblem. Det där har fått mig att klia mig i huvudet en del, säger Shebly Seyrafi, analytiker vid FBN Securities, till Reuters.

Jack Dorsey har medgett att Twitter är för krångligt att använda. Vid tillträdet lovade den nya vd:n att tjänsten ska bli mer lättillgänglig under nästa år.

I förra veckan lanserades Moments, en tjänst som ska ge en bättre överblick över vad som händer i Twitterflödet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.