Hammarlund ledde Göteborg till seger

Mallbacken hade inte vunnit mot Göteborg sen 2005. Den sviten hänger kvar efter att gästerna besegrat bottenlaget med 3–0.

Bottenlaget Mallbacken var på jakt efter sin andra seger då Kopparbergs Göteborg kom besök. Men den landslagsuttagne Pauline Hammarlund hade andra planer.

Redan efter tre minuter gav hon gästerna ledningen då hon nickade in 1–0, hennes femte mål för säsongen.

Värmlänningarna från Sunne försökte få till en kvittering och kanske närmast kom Zoe Ness med ett skott strax utanför krysset.

Göteborg klättrar i tabellen

I stället utökade Andrine Hegerberg till 2–0 med ett kanonskott i den 70:e minuten.

På övertid kunde inhopparen Rebecka Blomqvist fastställa slutresultatet till 3–0. Stefan Rehns Göteborg klättrade därmed till en fjärdeplats i tabellen.