Foto: SVT

Över 30.000 har gjort SVT:s bredbandstest

Uppdaterad
Publicerad

Fler än 30.000 personer har redan fyllt i SVT:s test där man kan se hur prisvärt ens bredband är. Testet är en del av satsningen #ettsverige.

– Otroligt roligt och ett bevis för att detta är en ämne som engagerar vår publik över hela landet. Vi har fått ett fantastiskt gensvar. Det väller in svar och berättelser, säger Kristian Lindquist, nyhetschef för SVT Online.

Stor klyfta

Över 30.000 har delat med sig av sina erfarenheter av bredband under det första dygnet. Resultaten visar att det är en stor klyfta mellan dem som har bra bredband och dem som har dåligt.

#ETTSVERIGE – BREDBAND

–  Många hör av sig och säger att kapaciteten blir sämre jämfört med för ett par år sedan. Trots den stora utbyggnaden verkar man inte kunna bygga ifatt behovet av dataförbrukningen, säger Kristofer Sjöholm, ansvarig för SVT:s bredbandstest.

Kreativa lösningar

Läsarna delar också med sig av sina lösningar på de bredbandsproblem som uppstår. En man i Hudiksvall hissar exempelvis upp sin mobiltelefon i en flaggstång för att kunna streama på sin platta nedanför.

– Många är också rädda för nedsläckningen av det fasta telefonnätet eftersom alternativet är mobilt bredband och det är både osäkert och dyrt, tycker de, säger Kristofer Sjöholm.

De som inte tycker att deras bredband funkar bor ofta på landsbygden. Skillnaderna är stora mellan stad och land.

– Med bredbandstestet skapar vi en nytta för användarna samtidigt som dom hjälper oss med tips och historier kring bredbandsutbyggnaden i Sverige, säger Kristian Lindquist.  

Du kan göra testet här.

Har du gjort SVT:s bredbandstest?

Vill du veta hur prisvärt ditt bredband är? Svara på några enkla frågor om ditt bredband och hjälp oss kartlägga hur det ser ut över hela landet.

Testet hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#ETTSVERIGE – BREDBAND

Mer i ämnet