Foto: Scanpix.

”Anställda får betala för en vårdslös affär”

Uppdaterad
Publicerad

– Alla är blåsta på pengarna efter Nuon-affären, det säger Jan Palmqvist vid Seko Vattenfall efter beslutet om neddragningarna.

När SVT pratar med Jan Palmqvist,  ordförande för Seko Vattenfalls förhandlingsorganisation, strax efter beskedet om neddragningarna har han svårt att hålla ilskan tillbaka.

– Både anställda och svenska medborgare folket får betala priset för det här. Det här är pengar som mycket gärna kunde ha gått till den svenska statskassan och ut till barnomsorg och äldreomsorg. Det är ju det statliga företag ska göra. Så alla är blåsta på pengarna vill jag påstå. Jag är förbannad, och besviken.

Vattenfalls neddragningar

Men han tillägger att han knappast är förvånad.

– Jag visste att det skulle bli konsekvenser av Nuon-affären. Är man så vårdslös att man övervärderar en affär med 30 miljarder kronor då blir konsekvenserna så här. Det är klart att det tyvärr blir konsekvenser av så stora övervärderade affärer.

På eftermiddagen hade Jan Palmqvist ännu inte pratat med styrelsen. Först i morgon får han veta exakt var i organisationen de svenska neddragningarna kommer att ske.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenfalls neddragningar

Mer i ämnet